Mardrömmar

jag bestämmer mig för att kliva upp tidigt för att gå en riktigt morgonpromenad.
jag somnar inte förän typ 04.00
men jag vaknar 05.35 pga världens äckligaste mardröm,
men som också hänt mig i verkligheten men det jag är rädd för är att det ska hända igen.
och det är pga vissa människor som inte borde behandlas mänskliga ens för att dom är så fruktansvärt inte normala.
och de verkar ju som att det är tänkt att jag verkligen inte ska gå en tidig morgon prommiss..







Varför drömmer vi mardrömmar? De allra flesta har någon gång haft en mardröm eller ångestladdad och obehaglig dröm indränkt i sorg, oro, skuldkänslor eller ångest. För många är mardrömmar ett återkommande tema i deras drömmar. Faktum är att över 50 % rapporterar att de har mardrömmar tämligen ofta, och kvinnor har ofta mardrömmar än män.

Det är särskilt vanligt för barn att drömma mardrömmar, särskilt då i åldrarna 3-4 och 7-8. Det råder oenighet bland drömforskare huruvida bebisar drömmer mardrömmar eller inte. Vissa hävdar att de gör det medan andra hävdar att mardrömmarna börjar först i 3-årsåldern.

De tre vanligaste mardrömmarna enligt en stor undersökning är att man blir jagad (vuxna drömmer ofta om att de blir jagade av en man medan barn drömmer att de blir jagade av ett fiktivt monster eller djur), att man faller, och att tänderna faller av (tecken på oro).

Man tror också att flera djurarter har mardrömmar även om det är svårt att bevisa. Det är dock bevisat att vår närmsta kusin, gorillan har mardrömmar.

 

 

 

Hur botar man mardrömmar?

Det första steget är alltid att finna den underliggande orsaken till mardrömmarna. Har du börjat med en ny medicin, har det hänt något livsomvälvande i ditt liv som ett nytt jobb eller en flytt, är du stressad eller orolig för någonting som ligger i framtiden? Ofta räcker det att man identifierar källan till mardrömmarna för att de ska försvinna. I mer extrema fall finns det hjälp att få, som till exempel kognitiv terapi.

Finns det något syfte med mardrömmarna?

Det finns flera olika teorier men den mest vedertagna är att en mardröm fungerar som en slags stressventil och lättar på det känslomässiga trycket. Mardrömmen är också ett sätt för vårt undermedvetna att skaka tag i oss. Den väcker oss och tvingar oss att ta itu med gnagande problem.

 

 

 




Anonym

Och det här är ju verkligen inte googlat? ;) otänkbara fetto


Postat 2011-11-09 klockan 16:25:34
johanna

så jävla omogen människa som lämna en sån där kommentar växupp och inte ens våga säga vad den heter! :S


Postat 2011-11-26 klockan 12:48:20





Namn  
Epost    
Blogg    




RSS 2.0